Ek Gelir

Evde Jelibon Yapımı

 

Evde iş yaparak para kazanmak isteyenler için daha önceki yazılarımızda evde pasta, nikah şekeri ve bebek şekeri yapımından bahsetmiştik. Şimdi de sizlere pek bilinmeyen ve rekabet oranı neredeyse olmayan bir işten anlatmak istiyoruz. Evde jelibon işinden…
Jelibon ayıcıklar birçoğumuzun favorisidir. Bu zamana kadar jelibon ayıcıkları evde yaparak para kazanmak mümkün olabileceğini asla düşünmemiş olabilirsiniz. Sadece bu oldukça mümkün. Ondan sonra bir dostum yapmış oldu. Silikon buz kalıplarını kullaranara yıldız, kalp, limon dilimi ve penguen şeklinde jelibonlar yapabilirsiniz. Buna ek olarak modüler değişik şekillerde silikon buz kalıpları alarak çeşit çeşit jelibonlar yetiştirebilirsiniz.

Yaptığım jelibonları iyi mi satarım?

Yaptığınız jelibonları çevrenizde şeker satan dükkanlara, aktarlara vb. bölgelere pazarlayabileceğiniz benzer biçimde paketlemek şartıyla nikah şekeri yada bebek şekeri satan bölgelere de pazarlayabilirsiniz.

Ikazlar

Satışlar mevzusunda lüzumlu izinlere ihtiyacınız olup olmadığını araştırınız.

Jelibon yapmak kolaydır

Jelibonlar jelatin ve birazcık da tatlandırıcının eklenmesiyle yapılır. Evet, bu kadar rahat. Lüzumlu malzemelerin hepsi şu anda evinizde bile olabilir. Ekipmana ulaşınca yalnız kalıba ihtiyacınız olacak.
Evet kalıp. Bu aşamada hayal gücünüzü özgür bırakın. Şeker malzemeleri satan yerlerden bayağı şeker kalıpları, silikon buz kalıpları alabilirsiniz yada kendiniz yapabilirsiniz.

Temel prensipleri öğrenin ve yaratıcı olun

Aşağıdaki tarifle bir buz kalıbında birkaç tane jelibon yapabilirsiniz sadece ölçüleri kolayca arttırarak daha fazlaca şeker de yapabilirsiniz. Jlibon yapmak kolaydır ve ard arda bir sürü değişik lezzet yapabilirsiniz.
jelibon-yapimi

Evde nasıl jelibon yapılır?

Malzemeler:
1/3 – 1/2  bardak soğuk su
1 paket aromalı jelatin
4 paket aromasız jelatin
Yapılışı:
Isıya dayanıklı cam ölçü kabına soğuk suyu koyun. Jelatini suyun üzerine serperken bir taraftan da kauçuk spatulayla karıştırın.  Ortaya çıkan karışım kil benzer biçimde sıkı bir kütle olacak sadece karıştırmaya devam edin. Tüm jelatini serptikten sonrasında ölçü kabının kenarındaki tüm kuru parçaları alın, spatulayı bırakın ve yapışması için jelatin hacminin yüzeyine bastırın.
Ölçü kabını streç filmle kaplayın ve karışımı on dakika dinlendirin. Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun, ocağı orta ateşte yakın ve suyu yavaş yavaş kaynatın. Ölçü kabının üstündeki streç filmi kaldırın ve ölçü kabını suyun içine yerleştirin. Ara sıra ve nazikçe karışmasını sağlayarak jelatin hacminin erimesini sağlayın. Karışım berraklaştığında, ocağın altını kapatın ve karışımı bir iki dakika beklemeye alın.
Ölçü kabındaki sıcak karışımı dikkatli bir şekilde kalıplara dökün. Şerbet fazlaca sıkıysa fazlaca azca daha ısıtabilirsiniz. Şekerler soğudukça küçülürse üstlerine ikinci kez jelatin karışımından dökün. Kalıbı buzluğa yerleştirin ve 10 dakika beklemeye alın. Ondan sonra buzdolabında da 5-10 dakika beklemeye alın. Şekerleri kalıptan çıkartın ve servis edin.
Evde iyi mi para kazanabilirim diyenler için evde iş imkanlarını ve ek iş fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Reha Akyürek

Bilgi Üniverstesi Elektronik Mühendisliği bölümünü bitiridim. Profesyonel olarak haber editörlüğü yapmaktayım.
İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı