Karides Üreticiliği Yaparak Para Kazanmak

Son yıllarda devletimizde de fazlaca kazandıran sektörlerin başlangıcında gelen karides yetiştiriciliği, girişimcilerine sayısız fırsatlar sunmaktadır. Bilhassa bu sektördeki rekabetin düşük olması talebin fazla olması ve beklenen kar marjının yüksek seviyelerde seyretmesi üreticilerin yüzünü güldürmekte. Sıcak iklim bölgelerinde fazlaca daha uygun ve kazançlı bir iş olan karides yetiştiriciliği , hazırda bir balık çiftliği olanların derhal yapabileceği iş sektörler içinde.
Makalede Neler Var ?
Karides Yetiştiriciliğini Yapmadan Ilkin
Bir fazlaca işletmenin kuruluşunda yapılacak olan yasal prosedürler bu sektör içinde geçerlidir. Bundan dolayı karides çiftliği işletebilmek için ilk olarak mahalli yetkili kurumlarla temasa geçilmeli ve lüzumlu olan ruhsat ve izin belgeleri alınmalıdır. Ek olarak hususi bir not olarak ticari karides çiftliği işletmek için balık yetiştiriciliği izninin de alınması gerekmektedir.
Karides Üretimine Adım atmak
Karides Çiftliği aşamalarından bir tanesi de yavru olan karidesleri erişkin hale getirmek Bu sayede erişkin olan karideslerden daha çok kâr edilmektedir. Karides üretiminde işin başarı göstermiş olması oluşturduğunuz havuzun kalitesinin iyi olmasına bağlıdır. Tatlı suda karides üretim icra eden çiftçiler, çoğu zaman yeni kazılmış havuzda karides yetiştiriciliği mevzusunda fazlaca iyi netice alamazlar. Şu sebeple bu havuzlarda karideslerin üremesi ve büyümesi için kafi besin deposu bulunmamaktadır. Karidesler çoğu zaman böcek larvası ile beslenirler. Böcek larvaları havuz kazıldıktan averaj bir yıl sonrasında oluşmaktadır.
Havuz İçin Yer seçimi ve Tasarım
Karides yetiştiriciliği yapabilmek için havuzdayım tasarımı kadar seçilen yerine nerede büyüktür. Büyük balık tankları yada yüzme havuzları bu iş için kullanılabilir sadece ticari karides çiftliği için en iyisi organik havuzlardır. Bu Havuzun eğer olmazsa olmazlarından bir tanesi de tatlı su akışıdır. Suyun yeterince oksijenlenmesi önemlidir. Bu benzer biçimde faktörler göz önünde bulundurularak yer seçimi ve tasarımı yapılmalıdır.
Yavru Karides Stoklama
Yavru karidesleri stoklamadan ilkin havuzda ihtimaller içinde böcekler ve larvalar yok edilmelidir. Bu faktörler yok edilirken organik yöntemler kullanılmalıdır. Eğer yeraltı suyunun haricinde başka bir su kullanılıyorsa suda ayı balığı, levrek ve yeşil pervane balığı benzer biçimde öteki türden balıkların olmadığından güvenli olunmalıdır. Havuz içinde eğer balık var ise ilkin bu balıklar temizlenmeli sonrasında yavru karidesler koyulmalıdır. Şu sebeple bu balık türleri karideslere zarar vermektedir. Havuz suyu sıcaklığı ortalama olarak 68 aşama olmalıdır. Genç olan karidesler yetişkinlere nazaran soğuğa daha azca dayanıklıdır. Havuzda her metrekareye 3 yada 4 tane karides konulmalıdır. karides yetiştiriciliği en ideal stoklama sayısı budur.